ΜΕΘΟΔΟΣ

Ψηφιακό μάθημα

Στις μέρες μας η τεχνολογία έχει καθοριστικό ρόλο στην εκπαιδευτική διαδικασία και αποτελεί κίνητρο για τους σπουδαστές. Οι καθηγητές του Ομίλου ΕΥΡΩΓΝΩΣΗ είναι όλοι εξοικειωμένοι με τη χρήση των νέων τεχνολογιών, οι οποίες αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι του μαθήματος που γίνεται με τον πλέον σύγχρονο τρόπο.

Skill Integration

Στην ΕΥΡΩΓΝΩΣΗ ακολουθούμε μια ολιστική προσέγγιση στην εκμάθηση ξένων γλωσσών. Οι δεξιότητες ενσωματώνονται με απώτερο σκοπό οι μαθητές να έχουν τη δυνατότητα να επικοινωνήσουν αποτελεσματικά. Έμφαση δίνεται σε: Α) Task-based learning, μια προσέγγιση όπου ο μαθητής καλείται να κατανοήσει, να παράγει και να επικοινωνήσει στην ξένη γλώσσα. Β) Content and Language Integrated Learning (CLIL), όπου η γλώσσα διδάσκεται παράλληλα με άλλες θεματικές ενότητες.

Πλάνα ύλης

Για κάθε γλωσσικό επίπεδο υπάρχει συγκεκριμένο ωριαίο πλάνο ύλης το οποίο ο καθηγητής ακολουθεί με στόχο τη σωστή και ακριβή διεξαγωγή του μαθήματος μέχρι το τέλος της χρονιάς.

Online τετράδιο ύλης

Μετά από κάθε μάθημα ο καθηγητής συμπληρώνει online στο τετράδιο ύλης την ύλη που δίδαξε έτσι ώστε να γνωρίζει ο Διευθυντής Σπουδών ακριβώς την ύλη που ολοκληρώθηκε.

Σπουδαστική καρτέλα

Κάθε σπουδαστής έχει την προσωπική του σπουδαστική καρτέλα στην οποία υπογράφει για κάθε ώρα μαθήματος και επίσης βαθμολογείται για την επίδοσή του για κάθε δεξιότητα. Στην καρτέλα αναγράφονται ακόμη η βαθμολογία των τεστ προόδου και οι απουσίες. Έτσι οι γονείς παρακολουθούν με μια ματιά την επίδοση των παιδιών τους ανά ώρα μαθήματος καθόλη τη διάρκεια της χρονιάς.

Smart Start Study planner

Κάθε σπουδαστής έχει το εκπαιδευτικό ημερολόγιο-ατζέντα όπου καταγράφει τις εργασίες που έχει για το σπίτι και τι θα πρέπει να διαβάσει. Με τον τρόπο αυτό ο γονιός ελέγχει πολύ γρήγορα τι ακριβώς έχει να διαβάσει το παιδί για το επόμενο μάθημα.

Τετράδιο Σπουδαστών

Στο τετράδιο αυτό καταγράφονται οι ασκήσεις γραπτού λόγου οι οποίες θα ολοκληρωθούν στο σπίτι (εκθέσεις – μικρές παράγραφοι). Άλλος ένας εύκολος και γρήγορος τρόπος για την οργάνωση της μελέτης και την παρακολούθηση της εξέλιξής του στη γλώσσα.

Ημέρες γονέων

Δύο φορές το χρόνο καλούμε τους γονείς να συναντήσουν τους καθηγητές των παιδιών και να ενημερωθούν για την πρόοδό τους.

Διαδραστικός Πίνακας

Ανεκτίμητο εργαλείο στην τάξη που δίνει τη δυνατότητα στους μαθητές να απορροφήσουν πληροφορίες με μεγαλύτερη ευκολία, τους ενθαρρύνει να συμμετέχουν σε ομαδικές συζητήσεις και να συνεργαστούν σε ομάδες. Ο διαδραστικός πίνακας παρουσιάζει κάθε εκπαιδευτική πηγή με έναν ιδιαίτερα ελκυστικό τρόπο και κάνει την εκπαίδευση απολαυστική, τόσο για τους μαθητές όσο και για τους καθηγητές. Ενθαρρύνει την κριτική σκέψη και κρατάει αμείωτη την προσοχή των μαθητών στο μάθημα. Οι διαδραστικοί πίνακες χρησιμοποιούνται σε πολλά εκπαιδευτικά περιβάλλοντα, συμπεριλαμβανομένων και αυτών που αφορούν σε μαθητές οι οποίοι ανταποκρίνονται τόσο σε κιναισθητικό όσο και σε οπτικοακουστικό τρόπο εκμάθησης.

Ψηφιακή τάξη του αύριο

Ένα πρωτοποριακό διαδραστικό περιβάλλον εκπαίδευσης μέσα στην τάξη του αύριο. Ο καθηγητής χρησιμοποιεί μία τελευταίας τεχνολογίας touch screen oθόνη συνδεδεμένη με tablets που χειρίζονται οι σπουδαστές. Διαδραστικό, διαθεματικό μάθημα με την αρωγή της τεχνολογίας που υποστηρίζει άρτια τη βιωματική εκμάθηση.

E-Blocks

Τα E-Blocks αποτελούν μία μοναδική βιωματική μέθοδο εκμάθησης της γλώσσας που βασίζεται στην επίλυση προβλημάτων με τις αισθήσεις και την κίνηση και όχι στην αποστήθιση! Οι μαθητές δουλεύουν μπροστά από το ταμπλό αφής με την οθόνη του Η/Υ και ειδικά διαδραστικά κυβάκια. Ερωτήσεις παρουσιάζονται στην οθόνη του Η/Υ και οι μαθητές τοποθετούν τα κυβάκια συμμετέχοντας ενεργά σε ιστορίες με κινούμενα σχέδια, μουσική και παιχνίδια.

JUSTVOTE

Mοναδικό μέσο αξιολόγησης των σπουδαστών και επανάληψης μέσω υπολογιστή, το οποίο συνδυάζει εικόνα-ήχο-ερώτηση.Οι σπουδαστές απαντούν πατώντας το κουμπί στο τηλεχειριστήριο που αντιστοιχεί στη σωστή απάντηση και το σύστημα καταγράφει το ποσοστό επιτυχίας και το χρόνο που χρειάστηκε για να απαντήσει κάθε σπουδαστής.

JetVote

Το JetVote είναι μια εφαρμογή (application) που σχεδιάστηκε αποκλειστικά για τους μαθητές ΕΥΡΩΓΝΩΣΗ και έχει ως στόχο, να μετατρέψει την απλή επανάληψη σε ένα συναρπαστικό παιχνίδι γνώσεων (quiz) που θα προάγει τον υγιή ανταγωνισμό και παράλληλα θα διατηρεί αμείωτο το ενδιαφέρον των μαθητών! Οι ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής θα συμβαδίζουν με τις θεματικές ενότητες των βιβλίων για κάθε επίπεδο όπως ισχύει και με το JustVote. Η διαφορά του JetVote με το JustVote είναι ότι, οι ερωτήσεις (quiz) θα είναι εμπλουτισμένες με ήχο, video & εικόνα και τα παιδιά αντί για τα κοντρόλ που χρησιμοποιούσαν, θα μπορούν πλέον να απαντούν μέσα από τα κινητά ή τα tablets τους. Ο κάθε μαθητής θα επιλέγει το δικό του avatar για κάθε game. Επιπλέον, θα υπάρχουν και ερωτήσεις bonus για τις οποίες οι μαθητές θα παίρνουν extra πόντους!

E-learning Πλατφόρμα

Ενα σύγχρονο εκπαιδευτικό εργαλείο με ασφαλές περιβάλλον όπου τα παιδιά μπορούν να εξασκούνται στην Αγγλική γλώσσα ακριβώς την ώρα
που επιθυμούν και με τον πιο διαδραστικό τρόπο! Στόχος αυτής της νέας εκπαιδευτικής δραστηριότητας είναι να εμπεδώσουν οι σπουδαστές αυτά
που μαθαίνουν καθώς και να αναπτύξουν νέες δεξιότητες διαμέσου μιας ποικιλίας ασκήσεων που δίνουν έμφαση σε γραμματική, λεξιλόγιο καθώς και ποικίλη ύλη που συμβαδίζει με το γλωσσικό επίπεδο του κάθε προγράμματος.

Μαθήματα Skype

Οι μαθητές στην ΕΥΡΩΓΝΩΣΗ έχουν την ευκαιρία να μιλούν με μαθητές άλλων Κέντρων ΕΥΡΩΓΝΩΣΗ απ’ όλη την Ελλάδα την Κύπρο και τη Ρουμανία διαμέσου SKYPE. Οι μαθητές έχουν τη δυνατότητα να επικοινωνούν προφορικά και γραπτά. Με λίγα λόγια, οι μαθητές μιλάνε τη γλώσσα που μαθαίνουν σε real-life setting και η επικοινωνία τοποθετείται στο επίκεντρο της γλωσσικής διδασκαλίας.

Tap 'n' Talk

Νέα μοναδική μέθοδος εκμάθησης Αγγλικών για παιδιά από 5 ετών, το οποίο βασίζεται σε ‘active learning’! Οι μικροί μαθητές μαθαίνουν παίζοντας με το Tap ‘n’ Talk. Το μυαλό τους ενεργοπείται έτσι ώστε να ανακαλύπτουν τα Αγγλικά μέσα από τέσσερα απλά βήματα:

 

ΕΥΡΩΓΝΩΣΗ Α.Ε.
Βουλιαγμένης 142, Γλυφάδα
210 963 6100
info@eurognosi.com

ΑΡΧΙΚΗ ΜΕΘΟΔΟΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ EUROL@B ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ